jeg er ikke faret vild

af Evy Konigsberg, Villads Eryaki ( Forlaget Rød Panda, 2023)

om bogen

fra bogens bagside: “jeg kan ikke gå ud
jeg bliver overfaldet af dem
hvem? spurgte ole
dem
du ved
sagde jeg
de døde?
spurgte han
ja
sagde jeg
JEG ER IKKE FARET VILD er en bog om dem, der skaber os – dem, der findes, og dem, der måske ikke gør. Om frygten for ikke at blive husket. Og om hullerne i livet, og hvad vi vælger at fylde dem ud med.”

læseoplevelsen

Denne bog er  ulig andre bøger jeg har læst. Den blander lyrik og prosa, og skaber hermed en fabulerende fortælling i et spændende og legesygt sprog.

Det er en ung digter Villads som kommunikerer på mail med sin mentor Evy gennem digte skrevet under hans dannelsesrejse. Mentoren svarer med en herlig blanding af lyrik og breve (mails).

Jeg er vild med den kreative nerve som tydeligt mærkes gennem hele bogen. Det føles som et indblik i en  eller faktisk to kunstneres sjæle og det er ret fint og tja intimt – uden at blive privat eller uvedkommende. 

Sproget er poetisk, morsomt, rørende, skarpt ogmeget mættet. Jeg læste bogen over to aftner og havde nogle pragtfulde timer med disse to digtere, der med bogen her giver ny luft til lyrikken. Det er en spændende tilgang til genren og jeg håber at høre mere fra dem.

Stjernedrys

Skriv et svar