Kaninhuset og andre fortællinger

om bogen

Kaninhuset og andre historier er en samling noveller der kredser om identitet, fortrængning og forvandling. Anna Møller skriver lige til og sætter ord på menneskelige rutiner og særpræg – og på de kejtede møder og uperfekte forhold, hvor det uventede sker.

læseoplevelsen

Anna Møller leverer en række fine og intelligente noveller.  De er meget forskellige, men alle er de er af høj kvalitet og umiddelbart lige til at gå til, selvom jeg faktisk synes,  at de ville være perfekte at læse i en læsekreds eller med en læsemakker. For trods et enkelt sprog og tilsyneladende enkelte historier, rummer hver enkelt novelle mange lag, og det ville være en fornøjelse at diskutere nuancerne med andre. 

Novellesamlinger er altid svære at anmelde for hvilken hvilken novelle skal man gribe fat i og lægge til grund for anmeldelsen? 

Det er super svært at vælge én favorit i samlingen her. Men bogens første historie Kaninhuset er absolut en af dem. Jeg kan lide den lidt absurde tone, samtidig med den alvor historien også rummer.. Novellen Mor og Seneca leger med Barbie skal fremhæves for den lidt rå humor og Skygge for sin melankoli.

I det hele taget vil jeg gerne slå et gevaldigt slag for novellegenren. Den er genial til dig, der måske er faldet i et læsehul og ikke kan få hul på din læsning eller dig der kun læser lidt hver aften. Det er altså også genialt at have en god novellesamling i tasken til, når du skal vente eller pludselig får foræret 30 minutter i en bilkø.

Selv bruger jeg noveller som pauselæsning mellem større værker, eller hvis jeg ikke rigtig ved, hvad jeg har lyst til at læse og mangler inspiration. Uanset, så er noveller en overset genre og det er en skam. kaninhuset og andre noveller er et godt sted at starte.

Rating

Skriv et svar