Måske for altid

af  Louise-Marie Ravnsberg 
(Lindbak+ Lindbak 2023)

Om bogen

Forlagets beskrivelse: En hjertegribende roman om en kærlighed, der aldrig dør.
Pludselig stod han der. Christian. Manden, der knuste hendes hjerte for otte år siden ..
Rebekka og Christian mødes første gang, da hun ansættes som hans lektiehjælper i gymnasiet. De kunne ikke være mere forskellige. Hun er dygtig i skolen, han er uambitiøs og vil hellere feste. Hun er en enspænder og kommer fra et hjem med misbrug og omsorgssvigt. Han er den populære dreng på skolen og kommer fra en ­vel­havende familie. På trods af deres store modsætninger, tiltrækkes de alligevel af hinanden. For første gang i sit liv sænker Rebekka sine barrierer og lukker Christian ind i sit hjerte. Det skulle hun aldrig have gjort. Forholdet stopper brat, da Christian svigter Rebekka og efterlader hende med et knust hjerte.
Årene går, og de er begge kommet videre med deres liv. Alligevel krydser deres veje flere gange hinandens, og hver gang udfordres ­og vokser følelserne imellem dem. Men hemmeligheder og løgne spænder ben for deres kærlighed, og selvom skæbnen synes at føre dem sammen, rives de hele tiden fra hinanden.
Måske for altid er en kærlighedshistorie, der strækker sig over flere år – fra den første store forelskelse til en dybere og moden kærlighed.
Første bog i serien Hjerternes sang.

Læseoplevelsen

Da jeg havde læst bogen færdig, fortalte jeg min mand om den. Han sagde: “Er det ikke tit, sådan det er? Man mødes og skilles og et liv kunne være blevet et andet, hvis bare…”. Jo måske, men han havde ikke helt hørt efter (er det ikke tit, sådan det er!), for så ville han ikke have sagt sådan noget. Jeg vil slet ikke afsløre for meget, men bare sige at Louise-Marie Ravnsberg altså er virkelig god til at twiste handlingen, så man bevarer interessen hele vejen og selvom jeg havde regnet noget ud, var det ikke kedeligt på noget tidspunkt.

Romanens hovedpersoner er en klassiker: Rig fyr med pony og fattig pige med hård barndom. De mødes som helt unge og virkelig sød musik opstår, men han er ung, dum og en rigtig karlsmart (han er bare ung og usikker), så det går over igen. De mødes som unge voksne, gnisten fænger og nu er det så spørgsmålet om han er blevet moden nok til at stå ved sig selv og sin kærlighed. Jeg vil egentligt ikke sige mere om handlingen, for så er jeg bange for at sige noget der kunne ødelægge oplevelsen, og dét ville være synd for de kommende læsere.

Romanen er først og fremmest en gedigen kærlighedsroman. Men der er også en god portion dannelsesroman eller coming of age som det hedder på “nydanglish”. Karaktererne er troværdige og sympatiske i al deres ungdommelige usikkerhed og frygtløshed – også selv om det gør dem naive, dumme, overmodige, egoistiske, hensynsløse ja endog ondskabsfuld indimellem. Jeg holder af – og med Christian og Rebekka og jeg ønsker dem alt det bedste også i næste bind, for det er jo kun begyndelsen på en serie og der hvor romanen slutter – starter mange af livets virkelige prøvelser. Derfor held og lykke til turtelduerne herfra og tillykke til forfatteren. Jeg er så spændt på om hun fortsætter med at “Colleen Hoover-twiste” C og Rs liv i næste bind.

Stjernedrys

Skriv et svar