Gæsteindlæg

Et lille liv

Af Hanya Yanagihara (Politikens Forlag, 2019)

Gæsteanmeldelse af Betina Christiansen fra Lydboghylden.dk, der ps. også er bogblogger ved Bogrummet.dk.

Om bogen

Jude, Willem, JB og Malcolm er venner fra college. De er alle fire flyttet til storbyen New York for at forfølge hver deres karrieredrømme.

Både Willem, JB og Malcolm har drømme om at gøre karriere indenfor det kreative felt som henholdsvis skuespiller, maler og arkitekt.

Judes interesse bevæger sig i en anden retning. Han drages mod en advokatkarriere og bliver hurtig meget dygtig til sit arbejde.

I bogens første kapitler lærer vi hver af de fire venner at kende. Handlingen begynder dog langsomt at kredse om Jude.

Ret hurtigt i romanen bliver det klart, at Jude har mange hemmeligheder, som han for alt i verden ikke vil fortælle til nogen – ikke engang hans tre bedste venner.

Så hvad er der sket? Hvorfor gik Jude målrettet efter en karriere som advokat og hvad er det, der plager ham hver evig eneste dag?

Som læser vil du langsomt blive klogere på Jude og hans skrækkelige barndom, der vil følge ham i hans dybeste sind for altid.

LÆSEOPLEVELSEN

Et lille liv er en bog, som jeg for alt i verden ikke ville have været foruden at læse. Samtidig er det dog også en bog, som jeg nok ikke kommer til at tage ned af bogreolen foreløbigt.

Bogen er skrevet helt forrygende. Jeg havde så utroligt svært ved at lægge bogen fra mig igen, da det først er til aller sidst, at vi finder ud af, hvad der er sket med Jude.

Indtil slutningen hører vi dog en tragisk fortælling om Judes selvhad, der både afskærer ham fra menneskelige relationer og resulterer i, at han gør daglig skade på sig selv.

På intet tidspunkt oplevede jeg, at jeg havde forudset, hvad der ville ske videre i fortællingen. Et lille liv er i sandhed en bog, der bliver ved med at give hele fortællingen igennem.

Selvom bogen indeholder utroligt mange tragiske fortællinger, er der også så meget kærlighed til stede. Kærligheden er lige for øjnene af Jude, men så længe han ikke åbner op om sin forfærdelige barndom, vil den altid være en armlængde væk.

Jeg er så evigt taknemmelig for, at Et lille liv fangede mit blik den dag biblioteket, hvor jeg bare skulle kigge lidt og finde inspiration til min næste læseoplevelse.

Hvis du er til lydbøger, kan jeg også varmt anbefale lydbogsversionen, da oplæseren er meget behagelig. Jeg mixede selv mellem at læse og høre bogen, hvilket fungerede rigtig fint.

Stjernedrys

Skriv et svar