Ensomhed

(Novelleantologi, Flere forfattere, Forlaget Glad 2023)

Om bogen

Ensomhed er noget, der i stigende grad rammer alle aldre og befolkningsgrupper, men det er stadig ikke et emne, vi diskuterer tilstrækkeligt.

Med novelleantologien ENSOMHED håber forlaget og de 10 forfattere at sætte emnet på landkortet og hjælpe med til at fjerne tabuet. Antologien skal dermed bidrage positivt til debatten om ensomhed, der desværre kun er blevet endnu mere aktuel efter Corona.

Novelleantologien ”Ensomhed” udkommer d. 26. marts som paperback og e- og lydbog.

De ti forfattere er: Rune Bøgelund, Trine Hyldgaard, Grete Marie Jensen, Sine Nørlund, Sarah Beck, Martin Hansen, August Moon, Clara Robin og Nadia Kebaier og Liv Simonsen.

læseoplevelsen

Ensomhed er en pandemi. Det er noget, vi alle kender til enten direkte eller indirekte. Jeg arbejder med sårbare unge til hverdag og ser hvor ensomme disse skønne unge mennesker er hver eneste dag.

Forskningen siger, at ensomhedsproblematikken er voksende. Der er flere og flere unge (og ældre) som oplever sig selv som ensomme. Det er jo i virkeligheden et paradoks med alle de muligheder vi har for social samvær både analogt og digitalt. Jeg vil slet ikke begynde at kloge mig på hvorfor det skyldes, men det er et faktum i min hverdag at jeg ser utroligt mange der ikke oplever sig selv som en del af et fællesskab. Det er så fortvivlende trist at tænke på, for jeg tror ikke, at man kan være i fuld blomst helt alene. Jeg tror, at vi nærer hinanden i fællesskabet, og jeg kan se hvor smertefuldt det er at stå udenfor og hvor svært det er at bryde ensomheden.

Novellerne tager på hver sin unikke måde fat i ensomheden og viser 10 forskellige nuancer af den. Ensomhed er ikke bare ensomhed, men kan tage forskellige skikkelser afhængigt at hvor i livet man er og ikke mindst hvem man er.

Novellerne kan læses uafhængigt af hinanden og vil egne sig godt til undervisning, fordi der er meget at tale om i hver enkelt. Historierne er meget forskellige, men alle er de lette at gå til; sproget er (trods forskellige forfattere) enkelt, men godt og karaktererne er nogle, som man let kan genkende. En del af fortællingerne rummer heldigvis håb, så læsningen ikke bliver alt for traurig og tung, men især den sidste gjorde det nærmest af med mig.

Forlaget og forfatternes intention var at bryde tabuet omkring ensomhed. Bogen giver ti forskellige indgange eller nøgle til at starte samtalen, så lad os komme i gang!

Stjernedrys

Skriv et svar