Verden

af Robin Wildt Hansen, 2023

Om bogen

Fra bogens bagside: En ung mand har så intense magiske oplevelser, at hans forældre, skole og venner synes han opfører sig meget mærkeligt. Der er endda nogle, der mistænker ham for at være skizofren.

Han er midt i en spirituel indvielseskrise, og han bliver kastet ud på en indre og ydere rejse gennem verdensmytologien, gralmysterierne og den alkymistiske søgen efter De Vises Sten.

Hvert kapitel i denne roman er navngivet efter et tarotkort, og repræsenterer et skridt i hovedpersonens liv og indvielse, såvel som en lokation i den åndelige verden.

Læseoplevelsen

Da jeg var yngre, var jeg lidt en “sucker” for det mystiske og okkulte. Jeg fandt den verden dragende og enormt spændende. Der er vel næppe nogen, som ikke har ønsket at der havde bare lidt magiske evner indimellem? Ligeledes kan jeg heller ikke sige mig fri for at have spurgt kortene til råds en gang eller to 🙂

Bogens kapitler udgør den unge mands spirituelle rejse og er opkaldt efter et af kortene i den store Arkana startende med narren og så videre op gennem udviklingen af bevidsthed og visdom. Ideen er god og handlingen er tæt, fantasifuld og hæsblæsende. Der er genretræk fra eventyr, myter, magisk realisme og jeg får associationer til Alice i eventyr, men også lidt til Kafka (når han er rigtigt i hopla).

Indimellem føles det lidt som at læse en dagbog fra en psykotisk person og måske de finere nuancer/referencer desværre undslipper mig i forsøg på at følge med.

stjernedrys

Skriv et svar