Stankelbenet

(af Henriette Kinch, Brændpunkt 2023)

Om bogen

Forlaget skriver b.la.:

Alberte er teenager og indlagt med anoreksi. Vi følger hende på afdelingen og inviteres ind i hendes tanker og dialoger med Stankelbenet; hendes værste fjende, hvis formål er at holde Alberte fast i spiseforstyrrelsen med konstante opråb, der skal sikre, at hun ikke tager et gram på før næste ugentlige vejning. Alberte finder dog undervejs støtte i særligt sin kontaktperson Mona. Deres forhold er ikke gnidningsfrit, og efterhånden opdager Alberte, at også Mona – såvel som alle andre – sommetider kæmper med følelsen af ikke at være god nok.

Fortællingen om Alberte og det stankelben, hun føler, at hun har siddende på skulderen, er en rammende og troværdig beretning om vejen ud af anoreksi.

Læseoplevelsen

Romanen er et rørende indblik i anoreksiens skræmmende fængsel. Albertes fortælling er heldigvis en solstrålehistorie, men også en påmindelse om et system der er mangelfuldt og presset, og også hvor afhængige vi er af hinandens støtte og kærlighed. Endnu engang mindes vi om vigtigheden af at have de rigtige mennesker tæt på os.

Henriette Kinch skriver indlevende og meget troværdigt om anoreksien og angstens væsen. Jeg læste bogen i en travl lufthavn, men måtte flere gange bide mig hårdt i læben for ikke at græde midt i myldret. Jeg blev især meget påvirket af skildringen af Lines historie. Men jeg kunne også meget let identificere mig med Albertes mor. Jeg vil ikke spoile, men anbefale bogen til dig der arbejde med unge eller måske selv har problematikkerne inde på livet både direkte og indirekte.

Stjernedrys

Skriv et svar