Rejsen hjem

af Radhanath Swami (Screaming Books 2022)

Om bogen

Forlaget skriver b.la.:

Radhanath Swami en internationalt anerkendte underviser, forfatter og aktivist har været munk indenfor bhakti yoga-traditionen i snart 50 år. Han har dedikeret sit liv til at hjælpe mennesker alt imens han leder sociale initiativer, der hjælper millioner i nød. Som gæstetaler på universiteter som Oxford og Stanford, samt i virksomheder som Microsoft og Google er han en vigtig moderne brobygger i et verdenssamfund præget af splittelse, ulighed og ængstelighed. Men hans rejse startede mange år tilbage – og det har Radhanath Swami skrevet om i sin selvbiografi, Rejsen Hjem.    Eventyret, som beskrives i bogen, dokumenterer hans rejse fra hjemstavnen i USA over vandreture på tværs af Europa og Mellemøsten, gennem Tyrkiet, Iran, Afghanistan, Pakistan til Indien. Dér levede han som vandrende asket, først i Himalayas skove blandt yogier og senere blandt en bred vifte af guruer og mystikere i hele Indien og Nepal.  Rejsen Hjem er en fortræffelig historie, der beskriver rejsen fra det ydre til det indre. Forfatterens beslutsomhed og ihærdige søgen efter sandheden er utrolig og måden hvorpå han overkommer modstand er tankevækkende.

Læseoplevelsen

Det her er en læseoplevelse ud over det sædvanlige. Det er et indblik ind i en verden og et mindset som jeg ikke kender en snus til, men som jeg ikke desto mindre er meget fascineret af. Jeg bliver altid meget draget af ildsjæle og beundrer deres stamina, mod og vedholdenhed. Jeg synes det er vildt, at man kan være så stærk i troen, at man vandrer (vandrer!) fra Kreta til Indien for at søge sandheden. Det er meget inspirerende læsning og et sjældent kig ind i en hemmelig og mystisk verden af yogier, guruer, asketer, mystikere, hippier, røvere og banditter. Der er mange indsigter at finde i Radhanath Swamis fortællinger og egentligt også meget vejledning, hvis man selv tumler med noget spirituelt – og hvem gør ikke det? Men hvis man “bare” er til en anderledes biografi eller i humør til en rigtig spændende fortælling og vil læse bogen som et episk eventyr, kan det sikkert også lade sig gøre. Uanset hvilken tilgang du vælger, så er Rejsen Hjem virkelig en god læseoplevelse. Det er fantastisk at tænke på, at der findes den slags mennesker som bliver beskrevet i bogen. Tænk, at vi alle er på samme jord! Rejsen Hjem er en bog som udvider din horisont og viden på verden.

Rating: 4 out of 5.

Skriv et svar