Men det var hendes liv

af Inge Jessen (Forfatterskabet 2022)

Om bogen

Forlaget skriver b.la.:

”Pigen var nu fem år, og når far ikke kom hjem, gik hun med mor i hånden ned til værtshuset for at hente ham. Mor skubbede døren op, og en tung stank af øl og røg væltede ud til dem i byluften. Så blev pigen puffet ind efter far, inden ugelønnen var drukket helt op.”

Mor var psykisk syg, og far drak. Hele livet var det sådan, og der var ingenting i det lille barndomshjem. Men verden var stor og åben, og livet bragte hende først til de bonede gulve på det smukke gods, og senere til søs på verdenshavene.

”Pigen kneb øjnene sammen og knyttede næverne for at minde sig selv om, at dette var en sag, der var værd at kæmpe for. Det var hendes liv.”

Læseoplevelsen

Men det var hendes liv er en fin lille erindringsbog på knap 100 sider med kønne illustrationer af Karoline Hedegaard Brander. Den handler om forfatterens egne oplevelser gennem et langt levet liv.

Det er ikke et let liv som forfatteren tænker tilbage på, men historien er fortalt uden bitterhed eller fortrydelse. Det er lidt som at høre en elsket bedstemor fortælle om sin opvækst i efterkrigsårernes knaphed. Man føler med den lille pige, som forgæves må lede efter ægte omsorg i et hjem præget af druk, psykisk sygdom og fattigdom og man kan ikke andet end at heppe på hende, som hun drager ud og prøver sine vinger af.

Bogen er hurtigt læst, den er ganske kort, men dens budskab om at kæmpe videre trods hårde odds står stærkt tilbage.

Jeg vil især anbefale den til historieinteresserede læsere, ældre læsere og forkælede curlingbørn.

Rating: 3 out of 5.

One Comment

Skriv et svar