Efterårslæsning “to die for”

I oktober begynder efteråret rigtigt at snige sig ind på os, og vi kan med god samvittighed bygge en læserede i læbestolen med puder, tæpper, varme drikke og måske endda en favorit snack.

Årstidens snigende mørke, traditionelle regn- og stormvejr indbyder til at læse og hygge. Måske du, som jeg elsker en god krimi der matcher årstidens stemning og her får du tre bud på krimier, der vil lænke dig til stolen i et vildt forsøg på at gætte ”whodonit”.

GÆSTELISTEN af Lucy Foley

Gæstelistens setting er et tilsyneladende lykkeligt og meget fornemt bryllup på en afsidesliggende ø ud for Irlands kyst. Alt ånder fred og idyl, men netop som festlighederne begynder, går strømmen, og et lig bliver opdaget. Altså et klassisk “kammerspil”, hvor den skyldige skal finde til bryllupsfesten blandt personalet og gæsterne.

Skrivestilen minder om den uforlignelige Agatha Christie og hendes berømte “locked room-mysteries” (tænk mordet i Orientexpressen) og som læser bliver du lynhurtigt indfanget og medspiller i et litterært Cluedo spil, hvor hvem, hvor og hvorfor skal afsløres.

Er du vild med cluedo, whodonit og lock room mystery, men frisk på en ekstra dimension, så skal du udfordre dig selv og din indre detektiv med den næste bog!

ARLENA HARDCASTLES SYV DØDSFALD af Stuart Turton

Bogen foregår på den dystre og (igen) afsidesliggende herregård Blackheath Manor, hvor hovedpersonen Aidan Bishop har 8 chancer for at opklare Arlena Hardcastles mord. 8 gange vågner han op i en ny  ”kropsvært”, der alle er gæst eller tjenestefolk på godset. Det giver ham otte chancer for at se dødsfaldet fra forskellige vinkler, men ikke alle kropsværter er lige ”hjælpsomme” eller nemme at være i, og samtidig bliver stakkels  Arlena Hardcastle dræbt hver aften, om og om igen. Hvem er ven og hvem er fjende?

Den her bog er imponerende, nytænkende og alligevel traditionel. Jeg gættede ikke rette sammenhæng før til aller…allersidst – well done Stuart Turton.

Hvis man ikke er vild med britiske afsides godser og det finere selskab, men stadig trænger til et skud litterært cluedo, så kan den sidste bog måske stille trangen. Claire Mackintoshs bestseller ”Gidsel”, vil med garanti i igangsætte en tvangsmæssig bladren og et forhøjet læsetempo.

GIDSEL af Claire Mackintosh

Stewardessen Mina forsøger at fokusere på sit job og få lidt ro fra problemerne med sin fem-årige datter derhjemme og sprækkerne i hendes ægteskab. Derfor får hun tiltusket sig en plads på det crew som skal flyve selskabets prestigefyldte jomfrutur London – Sydney non-stop. Men knapt er flyet lettet, før Mina modtager en rystende note fra en af passagerne. Vedkommende skal bruge Minnas assistance til at sikre sin plan; at flyet aldrig når sin destination. Den anonyme passager har en plan og så sandelig også midlet. Snart står Minna med det ultimative valg: Vil du redde hundredvis af personer eller det der betyder mest – din datters?

Den her bog er så intens og så fyldt med plottwist, at jeg næsten med sikkerhed vil garantere at du ikke regner sammenhængen ud, før til sidst – og selv da er mig lidt ”Hvad skete der lige der?”.

Det var mine tre bud på spændende timer i læsehjørnet her i efteråret. Jeg håber at du kan bruge dem, og hvis du har læst bøger, så lad mig endelig vide hvad du synes om den/dem. Har du læst noget som mangler på listen, så giv mig et praj. Jeg elsker inspiration.

Skriv et svar