Damqi

af Mogens Trolle Larsen (Screaming Books 2022)

Om bogen

Fra forlagets beskrivelse:

681 fvt: varselseksperten Damqi bliver fanget i et komplot, der vil få vidtrækkende konsekvenser for hele det assyriske imperiums skæbne, og som fører ham ind i det kolossale kongepalads i hovedstaden Nineve, hvor en brutal magtkamp ender med mordet på kong Sankerib.

Historien er baseret på virkelige hændelser, der er beskrevet i originale tekster skrevet med kileskrift for godt 2.500 år siden.

Med et stort og komplekst persongalleri fører den verdensberømte danske assyriolog Mogens Trolle Larsen os på overbevisende måde ind i en svunden verdens politiske og personlige konflikter og giver et fascinerende billede af en tankeverden, hvor præster, ofringer, varsler og gudedyrkelse var integrerede dele af folks liv.

Damqi er en gedigen spændingsroman, der giver et unikt indblik i en svunden verden.

Læseoplevelsen

Først om fremmest må man sige at forfatteren kender sit stof rigtigt godt. Han skriver oldtiden frem, så den står helt lyslevende og ikke det mindste støvet for læserens blik. Historien er delt i to dele der foregår med et lille årti imellem. Persongalleriet er stort, og det er meget godt at der er et personregister forrest i hver del. 

Vi møder Damqi, som er bogens egentlige hovedperson. Det er ham, vi lærer bedst at kende. Vi møder ham som en ung – lidt easygoing mand, der helt ufrivilligt bliver suget ind i et barsk spil om magten i et af oldtidens store imperiumer. Heldigvis for Damqi får han selskab af en stor stærk kriger Kullu og en smuk slavinde Lama, og det er de tre, som sammen kæmper mod og nogle gange med giftslangerne ved og omkring det assyriske hof, som bestemt ikke står tilbage for de mere kendte dramaer i Ægypten, Grækenland og Romerriget. Det er en sand heksekedel af intriger, politiske magtkampe og brutal vold, og vores helte får kamp til stregen og sved på panden. Trolle er en sand virtuos til at skabe troværdige miljøbeskrivelser, og man kan næsten mærke heden og dufte støvet, når han beskriver det varme varme land. 

Jeg var virkelig godt underholdt hele vejen igennem! Eneste anke er, at fortælletempoet indimellem var lidt langsomt, og så ville jeg gerne have haft lidt mere kærlighedshistorie ind…Men alt i alt en meget flot og vellykket debutroman der nok skal finde sit publikum blandt historieinteresserede spændingssøgende læsere.

Stjernedrys

Skriv et svar