Dating.dot.not

af Gitte Hillebrandt, (Forlaget Brændpunkt 2021)

Om bogen

Fra forlagets beskrivelse:

Tanken om dating lå mig totalt fjernt. Hvordan var det pludselig aktuelt? Skulle jeg så udlevere mig selv i det offentlige rum? Fortælle hele verden, at min mand var skredet, og jeg nu var single efter 20 og et halvt år. Var ikke ligefrem længere nogen ungmø med faste baller og strutbabser med evig hang til fest. Jeg var mor til to. Havde hund og kat og egen villa med dobbeltdyne og dybfryser.

Jeg var vant til ro, renlighed og regelmæ… nå ja, regelmæssighed ved jeg ikke. Han var jo aldrig hjemme, så sex var efterhånden kun noget, jeg drømte om, men kunne dog ikke forestille mig sex med andre end ham. Han kunne til gengæld sagtens forestille sig sex med andre end mig.

Hvad ville folk ikke tænke! Fraskilt kvinde på 42 år. Sikkert ikke til at holde ud. Højest sandsynlig røvkedelig. Både sippet og snerpet. Måske endda ubegavet.

Dating lød bare så grimt i mine ører. Så fremmed. Det laveste af det lave. Slet slet ikke noget for mig – og så dog …

Tænkt profiltekst:

42-årig kasseret kvinde i Sloggialderen med hængepatter og inderlår som bredriflet fløjl …

Gu´ skal jeg da ej. Hvem fanden vil overhovedet have sådan en gammel brugt kone? Nok bedre at lægge en annonce ind på guloggratis.dk under bortgives.

Læseoplevelsen

Jeg blev selv skilt fra mine børns far, da jeg var i 30’erne og jeg kan fuldstændig genkende følelsen af at være “damaged goods”. jeg kan også sagtens genkende følelsen af “fudge det hele”, jeg klarer mig og det gjorde jeg jo. I starten var jeg faktisk lidt sådan pinlig berørt på hovedpersonens vegne… Jeg synes at hun nedgjorde sig selv unødvendigt meget med de ord hun brugte om sig selv – men så slog det mig, at hun jo egentligt bare krængede det ud, man ofte føler, når man bliver valgt fra. Hun satte det på spidsen, så man ikke er i tvivl. Gittes sprog er hurtigt og helt “stand-up-agtigt” indimellem. 

Hun beskriver meget præcist det virvar af følelser der overvælder en, når man bliver valgt fra og hele ens liv bliver lavet om – uden man selv har valgt det. Man fornemmer fint den bitterhed, man føler, når ens børn (og måske ens stolthed) kommer i klemme, også selv om sproget er frisk og sjovt…. eller sarkastisk faktisk.

Også er der jo hele historien om hovedpersonens møde med dating-nettet. Det er det rene online-galehus. Det er både komisk og tragisk på en gang, at læse om granvoksne mænd der ghoster, sjofler eller bare opfører sig som idioter. Seriøst, man kunne jo have håbet på at de havde aflagt sig den slags unoder engang i 20’erne, men man holder det ud, fordi man holder med hovedpersonen og forstår hendes bevæggrunde. 

Jeg var fint underholdt hele vejen igennem, men kunne dog bedst lide anden del af bogen af en eller anden grund. Det er en bog, som jeg vil anbefale til alle os der heppede på Bridget og Nynne, dengang de var på mandejagt – og selvfølgelig til alle fraskilte der drømmer om en ny kærlighed. Selv om den er skæg, er der også alvor bag ordene (tror jeg ;-))

Stjernedrys

Skriv et svar