En Digtsamling Til Dig & Dem

– med et knust hjerte, som ønsker at samle det igen.

af Trine Holmvard (BOD 2021)

Om bogen

Fra forlagets beskrivelse:

Denne bog er dedikeret til alle dem, der lever med et knust hjerte, fordi de på et tidspunkt har mistet noget af sig selv. Det sker som en helt naturlig proces i vores socialisering, at vi gradvis mister noget af vores inderste, når vi tilpasser os samfundet, forældres forventninger, vennerne eller en partner. Det sker når vi glemmer, hvordan ubetinget kærlighed føles, både til andre, til os selv og til livet. Digtene i denne bog beskriver forskellige følelser og fortællinger om netop dette, for at få det frem fra mørket, undersøge det og måske ved hjælp af lyset mindske eller helt eliminere nogle af de skygger, der gradvist har knust vores hjerter, bevidst som ubevidst. Det er også et minde om, at vi selv bærer alle de redskaber vi skal bruge, til at samle hjertet igen, indeni os.

Læseoplevelsen:

Bogen er simpelthen så fin sat op. Helt enkelt og lækkert. Forfatteren har en hjemmeside, hvor man kan læse at hun faktisk selv har sat den op og fotograferet. Det har hun gjort virkeligt smukt. I øvrigt er hjemmesiden et besøg værd – også den er fin og meget personlig.

Bogen er inddelt i 4 temaer, og jeg tror, at de hver især henvender sig til forskellige målgrupper. Med det mener jeg, at man afhængigt af sin alder og sit følelsesmæssige ståsted, vil kunne få noget forskelligt ud ad de forskellige afsnit.

Digtene er helt klassisk bygget op, og de rimer (næsten alle sammen). Så hvis det er dét, der definerer en rigtig digt for dig, så er du kommet til det helt rette sted. Hvis du holder af at blive udfordret og måske rusket i din lyrik-læsning, så skal du lede et andet sted. 

Digtene handler primært om at miste og finde sig selv, om at skilles fra en elsket person og finde hjem. Sproget er melankolsk, dramatisk, fint – på sine steder delikat og helt klart skrevet med en ungdommelig empatisk pen. 

Der er en svag duft af en ung Tove Ditlevsen på siderne, og jeg tror, at især unge mennesker vil kunne se sig selv i mange af digtene. Unge mennesker…. og folk der er skilt eller står i et brud; præcis som titlen angiver: En Digtsamling Til Dig & Dem – med et knust hjerte, som ønsker at samle det igen.

Jeg giver 3 store stjerner til denne lille debutdigtsamling.

Stjernedrys

One Comment

Skriv et svar