4 bøger der får dig i Halloween-stemning

Inspiration til Halloweenlæsning

Er du en af dem, der fejrer Halloween? Jeg har egentlig aldrig gjort det, det er nok noget med alder, tror jeg…

Men med alderen er jeg begyndt at sætte vældig pris på alle dem, der (u)hyggeligt og omhyggeligt pynter deres huse og indgangspartier. Oktober er sådan en smuk måned ude i naturen, men lidt kedelig inde i byen ik?

Som det måske skinner igennem her på bloggen, er jeg også lidt en bangebuks – meeenn ikke mere end jeg vældig godt kan lide et klassisk gys, en spøgelseshistorie eller bare lidt gotisk stemning. Jeg har fundet fire bøger frem, som man med held kunne hygge sig lidt med i de kommende dage, mens man venter på slik eller ballade-børnene ved døren. Der er lidt for enhver smag, lidt nyt, lidt klassisk, lidt langt og lidt kort. Sherlock Holmes fås i mange udgaver, også en man kan læse sammen med børnene. Jeg håber, at du kan finde lidt inspiration, og ønsker dig “God halloween”.

Jane Eyreaf Charlotte Brönte
(Lindhardt og Ringhof 2016)

Jane Eyre handler om den fattige forældreløse Jane, der vokser op i hos sin onkel og dennes tyranniske kone og børn, der piner og plager hende. En dag får hun arbejde som guvernante på Thornfield Hall. Her møder hun godsets ejer, den mystiske og smukke mr. Rochester, som hun senere forelsker sig i, men både gods og mand gemmer på dystre hemmeligheder.

Bogen er en vaskeægte klassiker. Den er medrivende, hjerteskærende og nervepirrende. Forrygende til tågede oktoberdage, hvor man craver lidt 1800 tallets England.

Væk

af Rasmus Hastrup
(Screaming Books 2020)

15 små uhyggeligt gode noveller med masser af træk fra gysergenren godt blandet med eventyrets verden.

Gennem hele bogen løber en stemning af melankoli, som passer perfekt til de sidste dage af efteråret, og gysene er som skabt til halloween.

Baskerville- slægtens hund

af Arthur Conan Doyle
(Rosenkilde & Bahnhof 2014)

Legenden om en kæmpemæssig spøgelseshund fra helvede får nyt liv, da Sir Charles Baskerville findes død i det lumske moselandskab på Dartmoor-heden med ansigtet forvredet i rædsel og omgivet af kæmpestore hunde spor. Sherlock Holmes og Dr. Watson står over for en vanskelig og uhyggelig opgave. Bogen er måske den mest berømte af Sherlock Holmes bøger og langt den mest uhyggelige.

Hvis du ikke allerede har været over den tågede hede og gennem mosen på jagt efter spøgelseshunden med de to detektiver, er Halloween det oplagte tidspunkt at gøre det på.

Søstre

af Daisy Johnson
(Screaming Books 2021)

Gotisk horror roman om en frygtelig ulykke der rammer en lille familie bestående af søstrene July og September og deres mor. Efterfølgende flytter de til et afsidesliggende faldefærdigt hus for at slikke sårene efter tragedien. Langsomt udfolder den uhyggelige sandhed sig.

Virkelig velskrevet og urovækkende lille roman om familiebånd og sorg. Søstre er helstøbt halloween-læsning.

Skriv et svar