Kvindernes by

af Elizabeth Gilbert (Gads forlag 2021)

Forlagets beskrivelse:

Kvindernes by er en sprudlende, historisk roman om 1940’ernes teatermiljø i New York fuld af glamour, krig og kærlighed.

Sommeren 1940 ankommer den nittenårige Vivian Morris til New York. Hun er netop blevet bortvist fra et prestigefyldt college og skal bo hos sin tante Peg, som er indehaver af et charmerende om end noget nedslidt varietéteater på Manhattan, The Lily. Her møder Vivian en hel verden af ukonventionelle karakterer – fra flamboyante showgirls til manuskriptforfattere, fallerede stjerner og verdensdamer. Vivian har en kreativ åre og bliver kostumeskrædder på teatret, hvor hun til alles fryd kan forvandle gamle klude til de mest spektakulære kreationer.

Mens krigen i Europa ligger som en skygge over New York, forsøger Vivian at hengive sig til sin nye tilværelse, der er så uendelig mere fri, festlig og sexet end hendes gamle liv. Men da den legendariske skuespiller Edna Watson kommer for at spille i teatrets mest ambitiøse forestilling nogensinde, tager Vivian et fatalt skridt, som fører til en skandale, der vender hendes verden på hovedet.

Vivian indser, at hun er nødt til at lære at leve flere liv for at få den frihed, som hun ønsker. Og først som gammel kvinde er hun klar til at fortælle sin historie – en historie om sensualitet og livsvilje, om tab og kærlighed i kvindernes by.

Læseoplevelsen:

I LUV IT! I LUV IT ALL: Historien, der flyder nuanceret, fortættet og elegant som en overdådig flaske vin, personerne som er levende og elskelige og sproget der er let, men farverigt. Der er så meget begejstring og energi i denne livsberetning, der trods det den foregår for længe siden, føles vedkommende og aktuel. Jeg lyttelæste bogen, som læses af altid dygtige Tammy Øst og trods det at den er rimelig lang, fløj tiden afsted i selskab med Vivian og alle de originaler andre på teateret i New York. Jeg kommer til at tænke på den der gamle revyvise ”Pige tråd varsomt, tit scenen er skrå” Dét gør Vivian ikke og tak for det! Jeg krydser fingre for at bogen bliver filmatiseret, det ville blive en skøn film!

Stjernedrys

Skriv et svar