Spøgelser

af Dolly Alderton (Hr. ferdinand 2021)

Forlagets beskrivelse:

Nina Dean er i begyndelsen af trediverne, en anerkendt madjournalist med en kærlig kreds af familie og venner omkring sig, og så har hun lige fået en ny lejlighed. Da hun møder Max, en charmerende drømmeprins som allerede på første date fortæller hende at han har tænkt sig at gifte sig med hende, føles det som om alt går efter planen. Et nyt forhold kommer på det helt perfekte tidspunkt. Til trods for Ninas mange bedrifter har trediverne indtil nu ikke været den befriende, ubesværede oplevelse, nogle har forsøgt at sælge hende. Hun mindes konstant om tiden der går og mulighederne der bliver færre. Hendes venskaber falmer, gamle kærester kommer videre, og hvad værre er: Alle flytter til forstæderne. Og der er ingen trøst at finde hos hendes familie, for Ninas mor står midt i en uforklarlig midtlivskrise, og hendes højtelskede far forsvinder langsomt ind i demensen.

Læseoplevelsen:

Dette er forfatterens romandebut, og det gør hun altså godt! Det er en klassisk chick-lit tilsat (ret alvorlige) reflektioner om moderne menneskers spinkle relationer og det at miste vores livsvidner. Man sidder der som sat midaldrende mortype og tænker; opfører voksne mennesker (både mænd og kvinder) sig virkelig sådan?  Er de så egoistiske, angste, frygtsomme og ensomme? Jeg var underholdt, men også tænksom i lange perioder af bogen, som jeg fik læst højt med stor indlevelse af @mathildeeusebius. Egentlig trængte jeg bare til lidt underholdende afslapning, og det fik jeg også, men egentlig også meget andet. Jeg anbefaler bogen til måske især yngre kvinder, men egentlig alle der elsker chick-lit, men ikke går af vejen for et drys alvor.

Oplagt ferielæsning for øvrigt!

Stjernedrys

Skriv et svar