Værelse samlet af kvinder

af Katrine Grünfeld (Grif 2021)

Forlagets beskrivelse:

En 50-årig kvinde bryder op fra sin materielt velpolstrede tilværelse med mand og teenagebørn og flytter ind hos en veninde. Romanen følger hende det første skelsættende år efter skilsmissen. Hun vælger sin egen vej i krisen, i lysten til livet, hun vælger at følges med sin veninde, mor, nabo og datter, og sammen med dem, båret af dem, at smide hammen og vakle, løbe, flyve som en begyndelse til noget nyt. En barsk og humoristisk sorg- og kriseroman, der udfordrer forestillingerne om den midaldrende kvinde.

Læseoplevelsen:

Alle kvinder skulle have en M! Jeg er meget begejstret for denne lille stramt komponeret splash af en bog. Grünefeld skriver beskriver meget præcist de tanker, den frygt og de håb man som nyskilt kvinde tumler rundt med. Bogen er både morsomt, øm, ond, skarptegnet og flydende, præcis som tiden efter en skilsmisse – for fan’ det er godt skrevet! Hovedpersonens mor siger på et tidspunkt: ” alle har fortjent at blive skilt (…)”. Hmm det vil jeg lade være op til den enkelte at beslutte, men alle har fortjent, når de er ca. halvvejs at tage deres liv op til revidering og måske rette det til, som man ikke synes passer ordentligt længere.

Stjernedrys

Skriv et svar