Nej

af Sanne Søndergaard (forlaget Grif 2020)

Om bogen:

‘Nej’ er et svært ord for de fleste kvinder, som er opdraget til at være søde og omgængelige. Og vrede er decideret forbudt. Hvordan kan hun så sige fra, når chefen hugger hendes ideer, når vold og seksuelle overgreb bagatelliseres, når manden opfører sig som et barn, og børnene opfører sig som … noget, der er endnu værre!? NEJ er 14 små historier om, hvordan kvinder tyr til indre modstand, livsløgne og overlevelsesstrategier, der spænder fra selvopgivelse, resignation, udmattelse, frustration, raseri til forsigtigt oprør.

Læseoplevelse:

Jeg lyttelæste bogen, og til mine store glæde er det Sanne Søndergaard selv der læser højt. Da jeg havde læst et par historier anbefalede jeg bogen som ”sk… sjov” til en af mine elever (de er voksne!!). Ugen efter var jeg nødt til at trække den udtalelse tilbage! Hele bogen er ikke bare morsom, den er også alt andet end. Jeg tror at de fleste kvinder vil kunne genkende sig selv, og da i hvert fald deres nabo/veninde/søster osv. i en eller flere af historierne. Hovedtemaet er ”Når kvinder (ikke) siger nej”, og skrivestilen er ligefrem og tilgængelig.

Det kan anbefales at tage en historie om dagen og reflektere lidt over hvordan og hvornår man siger nej.

Min favorit er historien om den gamle kvinde i toget, der indvendigt raser over at en mor medbringende Ipadspillende purk får plads over hende i stillekupeen – ahhhahaha det er satireguf fra øverste hylde.

Rating

Skriv et svar