Magma

af Thóra Hjörleifsdóttir (Forlaget Silkefyret 2021)

Forlagets beskrivelse
Forestil dig at kærligheden er en mønt, den ene side forestiller ømhed og glæde, mens den anden står frem med usikkerhed og frygt. Når mønten kastes, er det selvdestruktive altid en risiko, og det er netop den, der fylder i Thora Hjörleifsdottirs kortroman. Lilja er ung og så dybt forelsket, at hun er villig til at ofre alt for at tilfredsstille den mand, hun er sammen med. Men så snart hun stopper med at sætte grænser, stopper hun også med at være i kontakt med virkeligheden. Kan kærligheden gøre, at man mister realitetssansen?
Magma er en stærk og realistisk skildring af et usundt forhold. Den er farvet af pornoficeringen i vores nutidige samfund og dens forfærdelige konsekvenser for unge kvinder.

Læseoplevelsen:
Magma er rå, grænseoverskridene og fuldstændig troværdig – desværre. Det er historien om Lilja der gang på overskrider sine egne grænser, for at få lov at være nær ham hun elsker. Det er hjerteskærende at læse, hvordan hun lader sig manipulere og ydmyge og tårerne duggede udsynet flere gange. Kapitlerne er super korte, men de sætter dybe aftryk. Men håber gennem hele den ultrakorte vulkan af en roman, at Liljas selvværd og ikke mindst selvrespekt får overtaget, så hun har en chance for et værdigt kvindeliv.
Jeg slutter med et citere kapitlet ”Kærlighed” på side 75:

Han har skrællet mig som et løg.

Jeg er blevet til ingenting; kun en tynd skal omslutter mig, og det sviger i mine øjne

Læs den og giv den til din datter!

Rating

Skriv et svar