Huset Longbourn

af Jo Baker (Gyldendal 2014)

1800-tallets England. Det er vaskedag på Longbourn, godset, hvor Jane Austens klassiker Stolthed og fordom udspiller sig. Den unge tjenestepige Sarah har været oppe siden klokken halv fem,og hendes hænder er blodige og forrevne af det hårde slid. Forude venter en endeløs række af lagener, pudevår og de fem Bennet-søstres beskidte undertøj, før hun kan krybe udmattet i seng. Men livet i underetagen, styret med lige dele omsorg og jernvilje af husholdersken mrs. Hill, skal snart forandres: En ny mandlig tjener bliver ansat og bringer hemmeligheder og en duft af havet med sig …
Huset Longbourn er elegant downstairs-historie, der følger upstairs-historien i Jane Austens udødelige klassiker om Elizabeth Bennett og mr. Darcy. Den er et stort drama om kærlighedens grænseløse kraft og evnen til at kæmpe imod samfundets forventninger og systemer.

Jeg elsker Stolthed og fordom i alle afskygninger! Jeg har endda en tshirt med reference til bogen, som jeg går med! (Ja! jeg er i midten af 40’erne, men jeg gør det alligevel).
Da mit lokale bibliotek lagde en anbefaling op på denne her på deres instagram, tænkte jeg først på hvordan i alverden, den var gået forbi min næse? Men så igen, den er fra 2014 og dengang holdt jeg ikke avis eller gjorde mig meget ud i bookstagram – så hurra for dette forum, hvor både nyt og ældre litteratur får plads ved bordet! Anyway – jeg købte den, jeg læste den og jeg er solgt!

Den er fin, hyggelig, velskrevet, og kan på alle måder stå på egne ben.


Den er ikke fanfiction-agtig, men derfor er det stadig dejlig endnu en gang at være i ”selskab med”, eller måske rettere i nærheden af familien Bennett, Darcy, Bingley og den skurkagtige Wickham.
Huset Longbourne er godt selskab, og hvis du er til ”Stolthed og fordom”, så synes jeg du skal læse den og denne gang benytte bagindgangen. Den er måske ikke så glamourøs, men den er ganske interessant og bestemt et bekendtskab værd.

Rating

Skriv et svar