Knust

”Knust” er Anne Mette Kirks debut, og den har fået flotte anmeldelser på diverse bogblogs og i aviserne.

Historien handler om opklaringen af en tragisk ulykke på en regnfuld nat efter en gymnasiefest i Holte, hvor fire unge mennesker forulykker i en stjålen bil. Jonathan dør, mens de tre andre passager Nikoline, Tanja og Phillip overlever med forskellige mén. Sagen lukkes hurtigt med den forklaring at Jonathan har været påvirket og har mistet herredømmet. Jonathans lillesøster Mathilde tvivler på den forklaring og det samme gør den unge betjent Marc. Snart nærmer de sig sandheden i en sag, som ikke er så enkel som først antaget.

Bogen er skrevet i et sprog der med det samme inviterer sin læser ind i ”de unges verden”. Man kan tydeligt se ungdomsfesterne for sig og mærke usikkerheden fra for år tilbage.

Bogens synsvinkel er ikke statisk, men skifter mellem 6 forskellige personer, hvilke gør historien enormt dynamisk, selv om bogen ikke er lang. Genren er jo klassisk krimi med opklaring af en forbrydelse, og plottet er godt tænkt, men jeg er mest begejstret for personskildringerne som nogle gange ”hænger” lidt i krimier. I ”Knust” står personerne skarpe og troværdige, og selv om handlingen kredser om opklaringsprocessen, så synes jeg at historien ligeså meget handler om at miste, savn, at prøve at finde sig selv i kaos og venskab.

Jeg vil anbefale ”Knust” til alle de krimielskere som holder af en hverdagskrimi uden splat og udpenslet vold.

 

Rating

Skriv et svar