Konebåden

Konebåden af Maude Margrethe Pedersen m.fl. (Forlaget Forfatterskabet 2020)

Bogen er en samling 24 eventyrlige fortællinger skrevet af halvt så mange kvinder.

Bag på bogen står der, at kvinderne alle har deltaget i et skrivekursus under Coronakrisen, og at bogen er et resultat af dette.

Da jeg blev spurgt af @maudmargrethe , om jeg ville læse bogen, havde jeg stor sympati for projektet. Tanken om en samling kvindelige historiefortællere samlet i en bog er dragende. Hver kvinde har skrevet 2 fortællinger og de er meget forskellige både i længde og tematik.

Der er træk fra eventyrene, men ingen hjælpeløse sarte prinsesser. Tværtimod er der piger der handler, selv om de er i tvivl og kvinder, dronninger og hekse, der søger og finder styrke og ro.

Historierne er fortalt med en klar feminin fortællestemme og når jeg læser teksterne, føler jeg mig både underholdt og næret af dette fine lille værk fyldt med feminin støtte og visdom.

Som sagt er der ingen lyserød prinsessestemning i denne bog, så når jeg siger feminin er det sådan lidt urkvinde eller vølveagtigt. Der er en følelse af at være i selskab med nogle indsigtsfulde kvinder, der fortæller historier, som både beroliger og opmuntrer.

Læs den selv og forær et eksemplar til din søster, veninde eller datter.

 

Rating

Skriv et svar