Og Ingen taler om det

Og ingen taler om det er er @monak.dk s første roman, og hun gør det godt, rigtig godt!
Bogen handler om Monica, som vi følger gennem en barn-og ungdom fuld af omsorgssvigt, vold og misbrug. Monica er fra starten uønsket af sin mor, og trods det at hun kommer fra et hjem med økonomiske ressourcer, er der mangel på de følelsesmæssige af slagsen.
Ikke at føle sig elsket kaster hende ud i den ene katastrofiske situation efter den anden, men i hendes berøringsangste familie kan man kun række praktiske hænder frem, ingen følelsesmæssige redningskranse smides ud til Monica der glider væk i et mørkt hav af misbrug og farlige forhold. Som årerne går, bliver både misbruget og de mænd Monica har forhold til værre og værre. Et af forholdene resulterer i en datter, og nu er det kun Monikas stærke personlighed kan hjælpe dem ud af det livsfarlige morads hendes søgen efter at blive elsket har fået dem begge i.

Lad mig sige det med et samme: Den her bog er ikke for folk med sarte nerver. Historien om Monikas unge år er barsk og virker, fortalt med forfatterens stemme, fuldstændig troværdig og ærlig – desværre, for intet barn og ingen ung fortjener sådan et liv.

Monikas oplevelser er gruvækkende, men det er ikke desto mindre nødvendigt at få dem fortalt, for den slags sker lige under næsen på mange af os. Denne læser er ikke til udpenslede voldsfortællinger, men selvom Mona Kjærulff Hansen fortæller om vold og ondskab, er hendes fortællemåde ikke på nogen måde for meget. Jeg fik en fornemmelse, at sidde over for en, som fortalte om en pige, hun holdt af. Netop tonen i romanen, er det som gør at man kan læse den uden at dø lidt selv, for det er som sagt hård kost. Så tak til Mona Kjærulff Hansen for at minde os om at tale med hinanden (ikke mindst vores børn og unge) om alt – især når det er svært.
Jeg vil anbefale bogen til forældre og alle der arbejder med børn og unge

 

Rating

One Comment

Skriv et svar